Biopremiärer v.50

The Town – 15/12/10

Doug MacRay (Ben Affleck) är en brottsling utan ånger, en ledare av ett gäng hänsynslösa bankrånare som skryter med att stjäla det de vill ha och komma undan med det. Utan några egentliga relationer att bry sig om behöver Doug aldrig vara rädd för att förlora någon nära person. Men allt det förändras vid gängets senaste jobb, när de tar en gisslan – bankchefen Claire Keesey (Rebecca Hall). Även om de lät henne gå utan att skada henne, så misstänker hon att de vet vem hon är. Men hon slutar att vara på sin vakt när hon träffar en försynt och charmig man som heter Doug, omedveten om att det är samme man som bara dagar innan har terroriserat henne. Den omedelbara attraktionen mellan dem utvecklas snart till en passionerad förälskelse som hotar att ta dem båda nedför en farlig, och kanske dödlig, stig…

Get Low – 17/12/10

Den impopuläre enstöringen Felix Bush (Robert Duvall) har börjat grubbla över den oundvikliga dagen då han ska lämna jordelivet; hur kommer hans begravning att bli, vad kommer folk att säga om honom och vilka kommer att närvara? Förvåningen är stor när han plötsligt dyker upp i stan, men på begravningsbyrån Quinn Funeral Home tar man dock emot honom med öppna armar. Frank (Bill Murray) som äger byrån har alldeles för lite att göra, då det dör alldeles för få människor i staden. Han tvekar inte ett ögonblick att tillmötesgå Felix önskan om att arrangera hans begravning, även om det innebär att Felix i högsta grad kommer vara i livet under akten. Endast de som har något att berätta om honom ska bjudas in. Inspirerad av en sann historia.

Hjärtslag – 17/12/10

Marie (Monia Chokri) och Francis (Xavier Dolan) är bästa vänner. Unga och snygga flyter de självsäkert fram genom storstadslivet i Montreal. De håller andra relationer på distans och är sig själva alldeles nog till de en dag möter den lockhårige och undersköne Nico. Båda blir hopplöst förälskade och plötsligt förvandlas vänskapen till rivalitet. En personlig och unik betraktelse av kärlek och längtan som ger associationer till allt ifrån franska nya vågen till Almodovar och Wes Anderson.

Tron Legacy – 17/12/10

Fristående uppföljare till den kultförklarade ursprungsfilmen från 1982. Ett sciencefictionäventyr om Kevin Flynn (Jeff Bridges) som blir fången i en elektronisk datavärld. I uppföljaren får vi följa Kevins son Sam (Garrett Hedlund), också han en begåvad datanörd, som växer upp utan vetskapen om vart hans far har tagit vägen. Men Sam får en ledtråd och börjar efterforskningarna, vilket leder honom till Trons värld. I Tron är mycket sig likt, men mycket har också förändrats helt och hållet. Bruce Boxleitner, som spelade Alan Bradley i ursprungsfilmen och i datavärlden blev själva Tron, kommer också att medverka.

Kommentarer

Lämna en kommentar