Biopremiärer v.26

Som ni kanske har märkt har ”Biopremiärer” och ”Biotoppen” här på MrFilm haft ett litet uppehåll. Anledningen är så enkel att vi alla är människor och ibland tar livet utanför MrFilm lite mer tid, som exempelvis vid terminslutet med massvis av tentor och inlämningsuppgifter som ska skrivas. Jag ber om ursäkt för detta och hoppas att livet ska hålla sig på den lugna sidan nu i sommar så ni slipper sakna dessa delar av bloggen!


Kronjuvelerna

Kronjuvelerna 29/6 2011
Ett triangeldrama som tar sin början när den unga Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början.
I rollerna: Alicia Vikander, Bill Skarsgård, Björn Gustafsson m.fl

Transformers 3 29/6 2011
Äntligen är en av världens mest framgångsrika filmserier tillbaka. Hela jorden står som slagfält för de föränderliga robotarna.
I rollerna: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-WhiteleyJosh Duhamel, Patrick Dempsey, John Malkovich, m.fl

Barneys Många Liv – en inte helt sann historia 1/7 2011
Filmen växlar osynligt mellan Barneys livs bästa och värsta ögonblick, hans liv som vuxen kvinnojägare i Montreal och hans uppväxt i sjuttiotalets Italien. Barney’s version följer sin hjälte i hans jakt på trygghet i allehanda äktenskap och framgång i sitt yrke. Han gifter sig tre gånger: Hnas första fru, Clara, är en instabil hippie, hans andra, Mrs P, är en charmig överklasstjej och hans tredje är Miriam, hans livs kärlek. Barneys pappa ger honom en revolver som bröllopspresent, något som oundvikligen får ödesdigra konsekvenser.
I rollerna: Paul Giamatti, Dustin Hoffman, Minnie Driver m.fl.

La Prima Cosa Bella 1/7 2011
Drömfilmen för alla som älskar italienska melodramatiska filmer och schlagers från 70-talet. Regissören Paolo Virzis barndomsskildring från Livorno i Toscana är en varm och humoristisk feelgoodfilm. I centrum står modern Anna med brustna skådespelardrömmar. Filmen rör sig lätt och elegant mellan nutid och 60- och 70-tal. Modern har insjuknat i cancer och lever på hospice, där sonen Bruno försöker försonas med mamman under hennes sista dagar i livet.

Isabelle Hagström
signatur

"Du är en tvär och bitter liten man. Jag tycker synd om dig." Läs mer om och med Isabelle Hagström på MrFim →

Lämna en kommentar