MrFilm 5 år

Tro det eller ej, men ett halvt decennium gått sedan Nicklas Astfors fick idén att börja blogga om sitt största intresse: film. Föga anade han då hur pass hans projekt skulle blomstra. Tack vare samarbete med generösa filmbolag, och med hjälp av en engagerad skara cineastiska vänner, utvecklades den obskyra filmbloggen i rasande fart till något så väldigt mycket större. Idag, fem år senare, är MrFilm en röst att räkna med inom Sveriges filmscen.

Det har varit fem riktigt spännande år. Sedan MrFilm startades har många fantastiska titlar susat förbi, och vi som älskar film har verkligen haft mycket att göra. Det är med glädje vi ser tillbaka på allt vi har fått uppleva. Hur gränserna för filmiskt historieberättande flyttats åt alla möjliga håll av Inception, hur ribban för superhjältefilmer satts skyhögt av The Avengers, hur broadwaymusikal förvandlats till filmepos i Les Miserables och hur otroliga visioner om rymden och mänsklighetens framtid blivit verklighet i Gravity och Interstellar. Det råder ingen tvekan om att filmhistoria har skrivits.

När det gäller bio är framtiden dock minst lika ljus som det förflutna, och de kommande åren väntas en mängd saftiga titlar, som våra recensenter längtar efter att sätta tänderna i. Nu närmast kommer förstås sista delen av Hungergames-serien, Mocking Jay – Part 2, men vi kan även se fram emot en uppsjö av Marvel-filmer, med Captain America: Civil War i spetsen, för att inte tala om en helt ny Star Wars-trilogi! Sannerligen, det är goda tider att vara filmentusiast.

Det finns många faktorer som bidrar till en blogg av denna kalibers existens, och det är inte utan att man känner rejäl tacksamhet runt detta femårsfirande. Vi som driver MrFilm vill först och främst tacka alla de filmbolag som erbjudit sitt samarbete genom åren som gått, något som varit absolut ovärderligt för bloggens utveckling och kvalitet. Givetvis vill vi också tacka de olika skribenter och cineaster som på olika sätt dragit sina strån till stacken, och därigenom format MrFilms själva själ.
Men, ingen blogg utan läsare, så sist men inte minst vill vi tacka alla er som klickat er hit under åren. I slutändan är det NI som gör det roligt att driva MrFilm, det är för ER vi finns, och vi ser fram emot att förse er med allt möjligt filmrelaterat i många år framöver.

Stort tack, och vi ses!

Lämna en kommentar