(Sponsrad Video) Trailer till filmen The Big Short

År 2011 hade filmen ”Moneyball” med Brad Pitt premiär och författaren till boken bakom Moneyball är återigen aktuell på den vita duken, och nu med filmatiseringen av hans bok ”The Big Short: Inside the Doomsday Machine”. För regin står Adam McKay som bland annat har gjort filmerna om ”The Anchorman” och ”The Other Guys”. I rollerna ser vi bland annat Brad Pitt, Ryan Gosling (för övrigt är detta Gosling debut sedan han tog ett uppehåll från den vita duken år 2013.), Christian Bale och Steve Carell.

När fyra outsiders förutspår det storbankerna, medierna och regeringen vägrat tro på, världsekonomins kollaps, får de en idé: THE BIG SHORT. En vågad investering leder dem till det moderna bankväsendets allra mörkaste hörn. Där måste de ifrågasätta allt och alla.

Intressant med filmen är att den har hela fem nomineringar till den kommande Oscarsgalan och då i kategorierna: ”Best Achievement in Editing”, ”Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published”, ”Best Achievement in Directing”, ”Best Performance by an Actor in a Supporting Role” och sist men allt ifrån minst ”Best Motion Picture of the Year”.

Förutom fem stycken Oscars nomineringar så är filmen även nominerad till fyra stycken Golden Globes samt fem stycken BAFTA. Så gillar ni filmer så som Oceans Eleven filmerna, The Italian Job eller varför inte de svenska Jönssonligan filmerna så kan detta mycket väl vara en av vårens absoluta måsten att se.

© 2015 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

(Sponsrat inlägg)

Lämna en kommentar