Automata

Titel Automata (Autómata) (2014)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 109min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Omfattande radioaktivitet har utplånat merparten av jordens befolkning. De få människor som finns kvar lever i ett samhälle med robotar som har utvecklats för att tjäna och per design inte kan skada människor. Men när agenten Jacq får i uppdrag att utreda ett fall där en robot påstås ha lyckats omprogrammera sig själv, gör han en upptäckt som får allvarliga följder.

Recension

Den första känslan som verkligen fastnar är att det här inte bara är en annan amerikanskproducerad CGI-historia. Man har lagt mycket på att skapa en genuin känsla, vilket jag tycker man lyckas riktigt bra med. Bara en sådan sak som att man använt fjärrstyrda robotar istället för animering säger mycket om vilket känsla man vill förmedla. Det är dessutom snyggt visuellt.

Det här är inte bara snyggt gjort ur ett efterapokalyptiskt perspektiv, det är något som även får en att tänka i banor runt vår existens och teknologin. Det ger precis en sån där känsla som man vill ha efter att ha tittat på en bra sci-fi.

Antonio Banderas är inte det vanligaste valet för den här typen av roller. Antonio var dock tidigt påtänkt i rollen som Jacq Vaucan. I Automata så är det till stor del just Antonio Banderas som bygger upp den känslomässiga handlingen. Vi har även nordiskt deltagande i form av danska Birgitte Hjort Sørensen som inte är tokig alls i rollen som Rachel Vaucan.

Automata har generellt fått halvtaskiga betyg, men det här är bra om man inte är alltför avtrubbad av alla CGI-monster till filmer som släpps i genren.

© Automata Productions, Inc.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar