Chappie

Titel Chappie (2015)
Regi
Skådespelare , , , ,
Genre //
Längd 115min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Från den Oscar®-nominerade regissören Neill Blomkamp (District 9) kommer detta laddade actionäventyr. Vi möter Chappie, en robot med artifi ciell intelligens, vars uppdrag är att rädda mänskligheten.

Recension

Chappie är lika unik som District 9 var och man faller lite på samma grepp. Man lägger mycket kraft på att skapa en känslomässig koppling mellan människa och maskin. Det blir ett djup av känslor som blir svåra att känna någon koppling till och därmed skapar en oönskad distans till karaktärerna. Kollar man däremot på sci-fi-delar och visuella bitar så är Chappie riktigt välgjord. Att filmen utspelar sig i Sydafrika med dess grova urbana känsla passar väldigt bra tillsammans med filmens helhetskänsla.

Två av huvudrollsinnehavarna är två av medlemmarna ur gruppen Die Antwoord, Ninja och Yo-Landi Visser. Dom tillför en hel del till den här unika känslan, inte minst när filmen utspelar sig i deras hemland Sydafrika. Deras musik som används genom filmens gång tillsammans med Hans Zimmer är helt rätt.

Den känslomässiga distansen stör mig, samtidigt är det här ändå skapligt underhållande.

© 2015 Columbia Pictures Industries, Inc., LSC Film Corporation and MRC II Distribution Company LP. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar