Cop Car

Titel Cop Car (2015)
Regi
Skådespelare , ,
Genre /
Längd 88min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Ett par tioåringar hittar en övergiven polisbil på ett fält. När de buskör den verkar det som om de skulle kunna köra ihjäl sig när som helst. Men det blir bara värre när småstadens sheriff börjar leta efter sin försvunna bil. Barnen hamnar mitt i en dödlig katt-och-råtta-jakt som de inte förstår och som de bara kan undkomma genom att köra så fort som polisbilen går.

Recension

Det finns en del saker som alltid har funnits där oavsett om det var i ens direkta närhet eller lite längre ifrån en, t.ex. så vet man att solen alltid har funnits där sen den dagen man såg upp mot himmelen och hade en sån pass nivå av medvetenhet att man faktiskt tänker till vad det är man faktiskt ser där uppe och ungefär samma sak är det med Kevin Bacon. Sen jag var liten så har han ”alltid” varit där, oavsett om det har varit i Footloose, Hotet från underjorden eller på senare år i X-Men eller Mystic River.

Personligen så har jag alltid tyckt att han är en väldigt duktig skådis, och att det har varit inga som helst problem ända fram tills nu. Det verkar som att det är något som har inträffat med skådisarna som var som störst på 80- men även 90-talet, titta bara på Stallone och Schwarzenegger och hur de håller på än idag och slåss och är mer macho än tidigare, även fast de med rasande fart närmar sig så väl rullatorer, löständer och höftkulor av titan. Och inte nog med så verkar det som att en helt ny lägre standard har skapat för eller av dem. Vilket i sig kanske är lite tråkigt då de antagligen har mer att ge men att de inte riktigt ges det utrymmet som behövs och att man istället har valt att ta in andra aktörer på marknaden istället.

Tittar man på filmen så är den tyvärr ganska svag, även fast det är en intressant berättelse, men det spelar dessvärre ingen roll när det är långt ifrån alla som hjälper till att dra lasset som i slutändan blir en berättelse som förhoppningsvis ska underhålla en publik i sisådär 90 minuter. Självfallet så leverear Bacon och det är det inga som helst tvivel om, men det blir bara konstigt och abstrakt att bara se honom leverera gång på gång. Det lite underliga slutet som känns aningens döfött som på sin höjd trampar vatten är ändå den spiken i kistan som skickar filmen ner längs med floden för att sakta och säkert gå ett brutalt öde tillmötes när det brutalt och våldsamt stötter på vattenfallet.

 

© 2015 Cop Car, LLC. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...

Lämna en kommentar