Deadpool

Titel Deadpool (2016)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 108min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Marvels skruvade anti-hjälte och fanfavorit dyker nu äntligen upp på bio. Den tidigare legosoldaten Wade Wilson får efter en rad experiment helande krafter. Han antar alter-egot Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk humor jagar han mannen som nästan förstörde hans liv. Ryan Reynolds spelar Deadpool och i övriga roller ser vi bland annat Morena Baccarin (Homeland) och T.J. Miller (Sillicon Valley).

Recension

Nu för tiden känns det som filmer med superhjältar blir allt mer mainstream. Det är då man blir glad när det kommer filmer som Kick-Ass [1][2]Scott Pilgrim och inte minst Deadpool som är lite mer utanför boxen.

Deadpool är dock på många sätt en typisk superhjältefilm, den sorgliga bakgrundsstoryn, superkrafter, pojken som ska rädda flickan. Men ändå så annorlunda. Deadpool eller Wade, som han även heter, är självsäker, egoistisk och inte direkt pryd. Kanske inte karaktärsdragen man vanligtvis hittar hos en superhjälte.

Det märks att man redan från början utgått från att göra en barnförbjuden film. Man spar inte på krutet när det gäller varken gore eller det grova språket och det har Deadpool helt klart till sin fördel gentemot andra filmer i genren. Inte minst tillsammans med den fräcka humorn.

Något man kan lägga märke till är att det här är långfilmsdebut för regissören Tim Miller och det märks att han har ett förflutet med filmeffekter. Jag gillar Ryan Reynolds som Wade, han passar perfekt för karaktären. Någon som jag har lite svårare för är Morena Baccarin, hon gör ingen dålig roll och förstör på så sätt inte, men jag personligen kan inte riktigt med henne och hade hellre sett t.ex Mila Kunis i rollen som Vanessa. Håll utkik efter en av Stan Lees bästa cameos 😆

De snärtiga, fräcka skämten, det lite mer brutala och karaktären Deadpool gör det här riktigt underhållande. Missa inte förtexterna, de är lika roliga som resten av filmen.

© 2016 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Kommentarer

Lämna en kommentar