Endgame

Titel Endgame (2009)
Regi
Skådespelare , , ,
Genre /
Längd 109min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Sydafrika, 1985. Landet är på gränsen till inbördeskrig. Den vita minoriteten har förtryckt majoriteten i årtionden och situationen håller på att explodera. Bakom stängda dörrar på ett gods i Storbrittanien har Michael Young, represetant för ett brittiskt gruvföretag, samlat representanter från regeringen och ANC till förhandlingsbordet. Alla är medvetna om att apartheid måste få ett slut - frågan är hur.

Recension

Jag hade inte brytt mig om att ta reda på vad filmen handlade om när jag satte i den i spelare utan valde snarare en ur högen som såg ut att kunna vara intressant för dagen. Jag tittade snabbt på omslaget, noterade namnet och en exploderande bil. ”Actionthriller”. Jag fick inte vad jag förväntade mig, men jag fick en intressant film.

Endgame är välgjord och välspelad. Den fokuserar mycket på förhandlingarna mellan parterna och personerna som deltar. Alla har de sina egna agendor att se till och det leder till konflikt där emellan. Mycket står på spel och hoten tornar upp sig från båda håll. Det är mycket dialog med andra ord. Det är välskrivet och karaktärerna känns genuina.

Den kan dock vara aningen seg på sina ställen och det är ingen film man ser om man är på humör för något fartfyllt. Den är dock klart sevärd och belyser en kamp som åtminstone jag inte haft någon djupare kunskap om. Filmen känns dessutom tämligen aktuell med tanke Mandelas bortgång.

© 2011 Noble Entertainment. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Arvid Österlund
signatur

Sci-fi/fantasi-nörd med för stort tycke för pingviner. Spenderar för mycket tid framför sin tv och dator. Stort intresse spel av de flesta slag, inte bara tv-spel. Läs mer om och med Arvid Österlund på MrFim →

Lämna en kommentar