Ett päron till farsa: Nästa generation

Titel Ett päron till farsa: Nästa generation (Vacation) (2015)
Regi ,
Skådespelare , ,
Genre /
Längd 98min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Nästa generation Griswold är ute på vägarna igen, i ännu ett familjeäventyr fullt av komiska missöden. Rusty Griswold (Ed Helms) har blivit vuxen, och liksom sin far vill han överraska sin fru Debbie (Christina Applegate) och deras två barn med en bilresa tvärs över landet till "Amerikas roligaste nöjespark", Walley World.

Recension

Ett päron till farsa var några av mina favoritkomedier från 80-talet (den senaste är visserligen från -97)Chevy Chase tillförde de filmerna sin galna stil. Just den stilen är kanske något man saknar till viss del här. Men två unga regissörer till trots så har det här mycket av originalen i känslan och den där galna och överdrivna humorn finns där.

The Griswolds kännetecknar Murphy’s Law i komedi. Allt som kan gå fel ska gå fel. Här klarar man inte riktigt av att hålla samma tempo som filmerna kännetecknar, mycket av vilket jag tror man kan tillföra avsaknaden av de där komiska smådetaljerna som man alltid såg i 80-talskomedierna.

Ett päron till farsa: Nästa generation klarar sig dock rätt bra som en självständig komedi. Kemin mellan karaktärerna känns bra och humorn är skrattkittlande. Som självständig film försöker man nog ibland lite för mycket med att vara en uppföljare till originalen och då blir det lite påtvingat.

Jag går från den här filmen relativt belåten.

© 2015 Warner Bros. Entertainment

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar