Fury

Titel Fury (2014)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 129min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy (Brad Pitt) i uppdrag att leda en Sherman-tank, och sin fem man starka besättning, bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazi-Tyskland.

Recension

Skitigt, brutalt och eländigt, precis som krig är. Tyvärr är det inte speciellt realistiskt som krigsfilm. Det är lite för mycket ”Hollywood”. Kan man sätta det åt sidan och ta detta för vad det är så är det trots allt snyggt rent tekniskt och det är en film som bjuder på en känslomässig resa i krig. Kan man inte sätta det åt sidan, då kommer man lägga märke till dom många ”fel” som finns i filmen. Något som man säkerligen lägger märke till om man kollat på många krigsfilmer och inte minst följt den ström av dokumentärer som finns om WWII.

Det känslomässiga kan man som sagt hitta här och spänningen mellan karaktärerna i extrema situationer som infinner sig i krig finns där, och går nästan att ta på. Det är just här som filmen nog hittar sitt rätta jag. Som fantast av andra världskriget-filmer så kommer man tyvärr bli besviken på resten.

Insatserna är riktigt solida och Shia LaBeouf visar återigen att han inte backar för att ta det till det yttersta för att skapa den rätta känslan för sin karaktär, det genom att skära sig själv i ansiktet när handlingen krävde det. 

© 2014 Norman Licensing, LLC. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar