Hotell Transylvanien 2

Titel Hotell Transylvanien 2 (Hotel Transylvania 2) (2015)
Regi
Skådespelare , , ,
Genre //
Längd 99min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

I det här nya spännande monsteräventyret verkar allt bli bättre och bättre på Hotell Transylvanien! Men Dracula är orolig för att hans gulliga barnbarn Dennis, hälften vampyr och hälften människa, inte visar några tecken på att vara vampyr. Så när Mavis åker på semester samlar Drac sina monsterpolare Frank, Murray, Wayne och Griffin och sätter Dennis i träningsläger för blivande monster!

Recension

Jag tror jag nämnt det förut i någon recension, att jag kan i princiå inte ogilla animerade filmer. Nåja, en sanning med modifikation, animerade filmer från de stora, erkända studiorna kanske jag kan säga. För låt oss vara ärliga, det finns lågbudgetvarianter som inte ens barnen skulle uppskatta. Denna film är tack och lov inte en av dem utan håller tillräckligt hög kvalitet för att hålla såväl barn som en 29-årig hobby-recensent intresserad.

Jag kan annars tycka att Adam Sandler har alldeles för lätt att spela över, men som röstroll för en galen vampyrpappa/-morfar har han hittat helt rätt. Jag är en sådan som i vanliga fall hittar mina favoritkaraktärer i de mindre rolllerna, men här tycker jag att huvudrollen (fast den spelas av Sandler) snor nästan hela showen. Därmed inte sagt att de andra monstrena inte är charmiga och älskvärda, men jag älskar hur familjens överhuvud är den som är minst ansvarsfull och tokigast. Kanske är det en åldersnoja som smyger sig på och det då är uppfriskande att se någon som borde vara så vuxen och mogen balla ur på detta sätt. Skullle han vara min eller mina barns morfar skulle jag nog däremot bli tokig, men det är en annan historia…

Där första filmen hade ett budskap om kärlek över kulturella gränser tar denna film vid med kulturkrocken vilken uppfostran ett barn som är frukten av denna kärlek ska få och kring att forma sina avkommor efter vad man själv vill och föredrar istället för att se vad individen växer upp till. Ett tema och budskap som många skulle kunna behöva ta till sig idag.

Måste också säga att jag älskar även ”blinkningen” man gjort genom att låta Draculas pappa spelas av självaste Mel Brooks.

© 2015 Sony Pictures Animation Inc., LSC Film Corporation and MRC II Distribution Company L.P. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Isabelle Hagström
signatur

"Du är en tvär och bitter liten man. Jag tycker synd om dig." Läs mer om och med Isabelle Hagström på MrFim →

Lämna en kommentar