Kick-Ass 2

Titel Kick-Ass 2 (2013)
Regi
Skådespelare , , ,
Genre /
Längd 103min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Efter Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) galna bravader kommer nu en våg av korsfarare med hemmagjorda masker som leds av tuffa Colonel Stars and Stripes (Jim Carrey) och vår hjälte följer med dem på patrull. När dessa amatörsuperhjältar jagas av Red Mist (Christopher Mintz-Plasse) – som återfötts som The Mother F!?ker – kan endast Hit Girl (Chloë Grace Moretz) förhindra deras utplåning med sitt svingande svärd!

Recension

Jag gillade verkligen den första Kick-Ass. Vad man gjorde speciellt bra i den första filmen var att man skapade en riktigt bra balans mellan superhjältar och verkligheten. Mycket tack vare en stark story. Samma balans ser vi inte här i uppföljaren. Det går lite överstyr med superhjältarna och man tappar den där sköna balansen. Storyn är mycket mer lösryckt och jag tycker man gör en miss med att blanda in dom typiska high school-referenserna.

Vad som dock fortfarande gillas och som man känner igen från den första filmen är snabba, roligt kaxiga repliker, brutal action och fräck komedi.  och  håller 2:an på en anständig nivå.

Även om det här inte når upp till den första filmen så är det ändå en skön actionkomedi, som kanske blir den där typiska förbannelsen till uppföljare. Fortsätter man franchisen så hoppas jag att man går tillbaka mer till den första filmen igen med en lite starkare story.

© 2013 Universal Studios. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 röster, genomsnitt: 3,00 av 5)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar