Mad Max: Fury Road

Titel Mad Max: Fury Road (2015)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 120min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

George Miller, hjärnan och regissören bakom de kultförklarade Mad Max-filmerna är nu tillbaka med en ny banbrytande film om vägkrigaren Max Rockatansky (Tom Hardy). Mad Max har efter allt som hänt bestämt sig för att vandra ensam för att överleva, men då ett högoktanigt vägkrig bryter ut tvingas han slå sig ihop med en grupp rebeller ledda av Imperatorn Furiosa (Charlize Theron).

Recension

I ett kaotiskt ökenlandskap där mänskligheten är nedbruten och kämpar för sin överlevnad. Max Rockatansky är en man som är en handlingens man men är en fåordig man som blir indragen i en vild road trip genom öknen tillsammans med Furiosa som försöker ta sig tillbaka till sitt hemland där hon ursprungligen kommer från.

”Mad Max: Fury Road” som är en reboot av ”Mad Max”-filmerna som är även här regisserad och skriven av George Miller. Här har Miller satt handlingen i ett postapokalyptiskt Australien och man får se lite av Max Rockatansky´s bakgrund i form av tillbakablickar. Tom Hardy spelar rollen som Max Rockatansky och gör ett bra jobb och är filmens största behållning. Charlize Theron som spelar Furiosa är rätt okej men inget som imponerar så mycket. Andra som finns med i filmen är bl.a. Nicholas Hoult, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley och Zoë Kravitz.

Tyvärr måste jag säga att filmen i sig var inte så mycket att hänga i julgranen. Hela filmen kändes som en lång road trip med utdragna biljakter. Storyn i sig var mycket tunt och gör inte så mycket väsen av sig förutom allt motorljud och pang-pangandet. Jag hade inte så stora förväntningar av den här filmen och var något skeptisk om jag skulle se den här filmen på bio men efter att ha sett att den har fått många höga betyg så drog jag mitt strå till stacken. Jag kan säga att jag är inte besviken eftersom jag hade som sagt låga förväntningar. I övrigt är filmen bra gjord men inget som räddar filmen.

© 2015 Warner Bros. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (16 röster, genomsnitt: 3,75 av 5)
Loading...

Kommentarer

 • Du måste skämmas över denna usla recension. Den har blivit unisont hyllad och du ger den en 1a? Du borde rannsaka din filmsmak

  • Kim Karlsson

   Jag kan säga så här till mitt försvar att jag var troligtvis trött när jag såg på bio. Såg den senare på Blu-ray och tyckte att den var inte så tokig ändå, hade jag gett den betyg idag så skulle det ha blivit en 3:a.

   Alla har vi olika filmsmaker. Bara för att filmen är hyllad så betyder det inte att den behöver vara bra

   • Du behöver inte försvara någonting. Recensionen stämmer från början till slut.
    Tunn story, men överlever på grund av alla stunts och action-scener. Sj tycker jag en svag 2:a

Lämna en kommentar