Magic Mike XXL

Titel Magic Mike XXL (2015)
Regi
Skådespelare , , , , ,
Genre //
Längd 115min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Tre år har gått sedan Mike (Channing Tatum) la ner strippandet när det gick som bäst, och resten av medlemmarna i Kings of Tampa börjar nu också känna för att slänga in handduken. Men dom vill göra det på sitt eget sätt: bränna ner huset i en sista pangföreställning i Myrtle Beach, och med Magic Mike i rampljuset.

Recension

Tanken är god. Att göra en riktig party-film, med lättklädda killar på köpet, så att kvinnliga filmtittare kan få något att jubla över. Jag vet dock inte om det är mig det är ”fel” på eller om de bara misslyckas rätt grovt med sin tanke. Jag är nämligen inte särskilt imponerad av vad jag fått se, jag är inte alldeles till mig och vill bara kasta mig över killarna när jag ser dem dansa.

Jämfört med första filmen har man tagit ett stort steg framåt(?) och danserna är mycket råare och väldigt mycket mer rakt på sak. Ibland känns det mer som ett delvis påklätt samlag som visas upp på scenen och därmed på våra TV-apparater, vilket personligen inte var vad jag såg fram emot med filmen.

Hela filmen känns tillgjord och överdriven och i sitt försök att göra en skitrolig partyfilm med sexuella anspelningar så överanstränger man sig istället. Det byggs upp mer än vad som sedan sker, detta kan sägas både om filmen i sin helhet, men även om faktiska scener där en person bygger upp spänningar och förväntningar för att allt sedan faller platt som en pannkaka för oss tittare. Man tror man ska få se ett lejon, men det som kommer fram är en liten kattunge. Sött, men inte vad man trodde efter presentationen man fick.

Filmen har dock sina ljusa punkter, delar som till och med får mig att skratta, vilket är en riktigt bra sak om filmen först och främst ska hamna i kategorin komedi. Men att ett par roliga scener är höjdpunkten i en sådan här film känns som ett mindre bra betyg.

 

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Ratpac-Dune Entertainment LLC.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Isabelle Hagström
signatur

"Du är en tvär och bitter liten man. Jag tycker synd om dig." Läs mer om och med Isabelle Hagström på MrFim →

Lämna en kommentar