The Maze Runner

Titel The Maze Runner (2014)
Regi
Skådespelare , ,
Genre /
Längd 113min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

När Thomas vaknar upp instängd i en gigantisk, ständigt föränderlig labyrint tillsammans med en grupp andra pojkar, har han inget minne av världen utanför men konstiga drömmar om en mystisk organisation. Den enda chansen att ta sig därifrån levande är att samarbeta och pussla ihop ledtrådar för att få veta deras verkliga syfte – och hitta en väg ut innan det är för sent...

Recension

Det här är en film som åker snålskjuts på koncept från andra filmer. För att nämna två, Cube och The Hunger Games. Det är inte tillräckligt unikt och blir rätt mainstream. Man har, vad det känns som, en rätt bra grundstory, den vägs dock inte upp med solida karaktärer. Vissa karaktärer byter skepnad på ett väldigt märkligt sätt i en handvändning halvvägs in.

Tempot är lågt i stora drag, men något som The Maze Runner har är ett skapligt spänningsmoment som gör att man blir kvar i filmen och vill veta vad som händer.

Jag tror att det här är något som kan passa den yngre tonårspubliken bättre än den äldre publiken, även om man kanske inte hittar dom där omtyckta slags karaktärerna som finns i t.ex The Hunger Games. Insatserna blir efter dessa karaktärer även rätt slätstrukna. Ingen sticker ut, men faller inte heller igenom helt.

Eftersom detta är tänkt att bli en filmserie i tre delar så ska man även vara beredd på att lämnas lite av hängande.

© 2015 Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar