Midnight in Alaska

Titel Midnight in Alaska (Godspeed) (2009)
Regi
Skådespelare , , ,
Genre /
Längd 95min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Den falska helaren och predikanten Charlie Shephard kämpar för sin familjs välbefinnande i en småstad i Alaska. När hans fru och son mördas och de skyldiga försvinner utan spår tappar Charlie allt hopp och drar sig undan från omvärlden. Men historien har bara börjat...

Recension

En thriller om förlust och religiös tro och hur det kan driva personer till vansinne. Det religiösa temat är väldigt tydlig i och med Shephards bakgrund som predikant och en antagonist i form av ledare för vad som mer eller mindre är en liten sekt.

Midnight i Alaska är dock nästan mer en dramafilm än en thriller. Tempot är lågt även för den här typen av psykologiska thrillers och för det mesta händer det just ingenting utöver att någon pratar. Det är för det mesta relativt förutsägbart. Det känns som att de försökt ge karaktärerna ett djup genom att låta dem prata i mer filosofiska toner. Jag har inget emot dialogdrivna filmer, men det känns inte riktigt som att det klaffar här.

Det är vackert filmat med storslagna vyer över Alaskas natur. Stundtals får man nästan känslan av att personen bakom kameran var mer intresserad av att göra en naturfilm. Men vackra naturbilder kan inte ensamt bära en film. Midnight i Alaska håller tyvärr inte ändå fram. Den har sina stunder, men långa transportsträckor där mellan.

© 2009 Cinematic Vision. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Arvid Österlund
signatur

Sci-fi/fantasi-nörd med för stort tycke för pingviner. Spenderar för mycket tid framför sin tv och dator. Stort intresse spel av de flesta slag, inte bara tv-spel. Läs mer om och med Arvid Österlund på MrFim →

Lämna en kommentar