Mud

Titel Mud (2012)
Regi
Skådespelare , ,
Genre
Längd 125min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Ellis och hans vän möter den mystiske Mud (M.McConaughey) som gömmer sig på en öde ö. Mud berättar att han tagit livet av en man för att skydda sin flickvän och nu är efterlyst. Nyfikenheten vinner över rädslan och pojkarna enas om att hjälpa Mud förenas med sin älskade Juniper (R.Witherspoon) för att fly tillsammans med henne, men de inser snart att sanningen är farligare än de kunnat ana.

Recension

Två grabbar som har ett äventyr som visar sig vara mer än dom är beredda på. Ett drama som känns mer genuint än något jag sett på länge.

Åt ena sidan så är det här mer av ett äventyr med två unga grabbar som lever längs floden och har sina vardagliga upptåg, lite så att det drar tankarna till ”Huckleberry Finn”. Åt andra sidan så är det ett drama som visar flera sidor av vad kärlek kan ställa till med.

Man bjuds på Matthew McConaughey i en sån där roll som passar honom så grymt bra. Den där mystiska mannen som är lite udda. Alla roller känns helt rätt, man har lyckats riktigt bra med rollsättningen.

Vad som verkligen utmärker den här filmen är hur varje scen känns äkta, tillsammans men den genuina handlingen blir det här mycket sevärt.

© 2012 Brace Cove Productions/Filmnation. All rights reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Kommentarer

Lämna en kommentar