Niceville

Titel Niceville (The Help)
Regi
Skådespelare , ,
Genre
Längd 146min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Niceville utspelar sig i 60-talets Mississippi och är en inspirerande berättelse om mod och vänskapen mellan tre starka kvinnor, som förenas i ett hemligt bokprojekt. Men projektet bryter mot samhällets oskrivna lagar och gör att kvinnorna lever farligt. Filmen är full av gripande humor och dramatik. Niceville är en tidlös och övertygande berättelse om vänskap över gränser och förmågan att skapa förändring.

Recension

Det var bra länge sedan jag såg ett så pass gripande drama som detta, och om jag ska försöka att summera det hela så känns det som att vi människor har mycket att skämmas för. Ser man svart på vit så kommer man snabbt att inse att detta är en film som kommer att ha en stort inflytande.

Ser man tillbaks till 1980-talet så nåde Purpurfärgen stor succé, dels som en stora ”snackis”, men filmen visades även i skolor för att visa hur det kunde se ut. Nicevilles framtid är precis den samma, visserligen så måste vi aldrig glömma vad som hände, snarare tvärtom men den här gången är det en ny generation som behöver beröras och känna sympati med gåshud och tårar.

© DreamWorks II Distribution Co., LLC

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...

Lämna en kommentar