Paper Towns

Titel Paper Towns (2015)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 109min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Vi får följa tonårskillen Quentin och hans gåtfulla granntjej Margo som älskar mysterier så mycket att hon till slut blir ett… Efter att de två varit uppe en hel natt och hittat på äventyr i sin hemstad försvinner Margo. Hon lämnar kryptiska ledtrådar efter sig som hon vill att Quentin ska tyda och tillsammans med fyra polare ger han sig av på en galet rolig och känslosam jakt. För att hitta Margo måste han få en djupare förståelse för både vänskap och kärlek…

Recension

Quentin har varit förälskad i Margo ända sen han var liten då hon flyttade in i huset mitt emot. Trots Quentin och Margo blev vänner under barndomen så har dom vuxit ifrån varandra tills i gymnasiet. En dag är Margo helt försvunnen och Quentin försöker att hitta henne med hjälp av ledtrådar som hon har lämnat efter sig. Detta resulterar till en road trip för Quentin tillsammans med sina vänner för att hitta Margo.

Jake Schreier´s ”Paper Towns” som är baserad på John Green´s bok med samma namn och John Green är författaren som skrev ”The Fault in Our Stars”. ”Paper Towns” är helt raka motsatsen till ”The Fault in Our Stars” för här behöver man inga näsdukar eller fälla några större tårar. I ”Paper Towns” får vi inte se ungdomar med cancer utan ungdomar som gör sin sista tid på gymnasiet och det är mer glädje och den är också väldigt charmig och lättsam. Dock tycker jag att ”Paper Towns” är ganska långt ifrån hur fantastisk ”The Fault in our Stars”.

Nat Wolff som man kunde se den blinde Isaac i ”The Fault in Our Stars” spelar den här gången huvudrollen som Quentin vilket han gör med bra. Cara Delevingne spelar Margo och hon är helt okej. ”Paper Towns” är som sagt en ungdomsfilm som är trevlig, rolig och charmig och värd att se även om den inte lever helt upp till ”The Fault in Our Stars” som man lätt tenderar att jämföra den med. Musiken och sångerna i ”Paper Towns” är tilltalande och lättsmälta. Vill man se en trevlig, rolig, charmig och lättsam film så kan jag rekommendera ”Paper Towns”.

© Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...

Lämna en kommentar