Passion

Titel Passion (2012)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 97min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Noomi Rapace och Rachel McAdams spelar huvudrollerna i denna nervkittlande thriller från spänningens mästare Brian De Palma. Isabelle (Rapace) arbetar på en stor reklambyrå där hon har utvecklat en nära relation, full av beundran, till sin chef Christine (McAdams). Men när Christine förödmjukar Isabelle samt stjäl en av hennes provokativa kampanjer och presenterar den som sin egen, beslutar sig Isabelle för att ta en dödlig hämnd. Ett steg i taget sjunker de djupare och djupare in i ett spel av förförelse, manipulation, dominans och förtryck.

Recension

Det här är en re-make av den franska filmen Crime d’amour, skapad för fransk TV och det här är nog precis vad man kan kategorisera som en typisk TV-film.

 har inte gjort något på fem år och det är lite som hans glansdagar är över. Visst är det en film med stil och viss känsla, men som faller på en seg och utdragen handling som inte skapar välbehövlig mystik och thrillerkänsla. Det är mer pråligt och stilfullt än passionerat och det är väl kanske lite av vägen det tar med  vid rodret. Han gör helt enkelt det här för rörigt för att skapa den rätta känslan.

Jag har väldigt svårt att placera  som skådespelare. Personligen tycker jag nog att hennes insatser är alldeles för ojämna.  däremot levererar allt som oftast och hon är nog en av filmens få höjdpunkter.

© 2012 Brian De Palma. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (2 röster, genomsnitt: 2,50 av 5)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar