Pixels

Titel Pixels (2015)
Regi
Skådespelare , , , ,
Genre //
Längd 101min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Ett gäng tv-spelsexperter från 80-talet ingriper för att rädda jorden från att invaderas av utomjordingar i detta visuellt spektakulära actionäventyr.

Recension

Pixels är en film som blandar och ger en hel del. För en annan som har varit med så länge så att man har spelat spelen och greppar 80-talsreferenserna så är dessa delar rätt schyssta. Även humorn känns rätt för mig, inte minst för att man använder en hel del ordlekar, vilket jag är svag för. Karaktärerna är unika och roliga även om man hade sett mer av Kevin James och mindre av Sandler (Peter Dinklage är underbar som vanligt). Sandler är tack och lov rätt återhållsam ändå. Kul att se att skaparen av Pac-Man gör en cameo.

Handlingen känns inget vidare, även om det kanske inte är något man koncentrerar sig jättemycket på med effekter höger till vänster. Visuellt snyggt är det. Handlingen blir där med lite mer pang på bara.

Något som dock stör mig väldigt mycket är hur man hamnar ur spår vissa stunder och det blir direkt löjliga scener. Man kan förstå om det här ska tilltala den yngre publiken också, men för en film där åldersgränsen är 11 år så passar det inte alls. Detta är något som verkligen drar ner betyget.

Det är svårt att inte gå från Pixels lite besviken.

© 2015 Columbia Pictures Industries, Inc., LSC Film. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar