Skyfall

Titel Skyfall
Regi
Skådespelare , , , , ,
Genre //
Längd 143min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Bonds lojalitet till M sätts på prov när hennes förflutna plågsamt gör sig påmint. När MI6 utsätts för en attack måste agent 007 hitta och förgöra hotet, oavsett vad det kommer kosta honom personligen.

Recension

Den långa vänta är över, det har nu gått fyra år sedan den vi senast såg agenten med rätt att döda i Quantum of Solace. Och med handen på hjärtat så var jag rädd för att hela 007-serien var död, eftersom filmen innan Casino Royale hade varit en sån besvikelse och jag hade personligen hoppats på QoS, med blev än mer besviken, men så kände jag ett sug efter 007 ju närmare vi kom premiären och tänkte att det Skyfall trots allt kunde få samma prövning som dom andra, och vilken förändring! Visst i de två tidigare filmerna så behövde man göra en förändring mot hur Bond tidigare hade sett ut och agerat, men den förändring 007-serien möte var en väldigt sträng sådan som tyvärr ställde Bond i dåliga dagar.

Men med Skyfall så har man sakta börjat att hitta tillbaka utan att för den delen gå miste om vad en modern Bond bör och skall ha för att vara den succé jag ändå tycker att Skyfall är, den må kanske inte vara den bästa Bondfilmen genom tiderna, men den är definitivt den bästa utav de där Daniel Craig gestaltar Bond. Som de allra flesta antagligen redan vet sedan tidigare så är svensken Ola Rapace med i filmen, och min farhåg innan filmen var att han skulle få en yttepytte liten roll, med förhoppningsvis en eller två meningar, men det blir mycket mer än så, han har en framträdande roll utav kaliber när det kommer till att vara svensk skådespelare och han gör ett utmärkt jobb vid gestaltningen av Patrice.

Skyfall känns så här i efter hand som en stabil grund att bygga vidare serien på och nu känner jag väntan och ivern efter nästa äventyr med 007. När vi kommer till titelmelodin så är den oerhört vacker båda vad det gäller det visuella men även när det kommer till signaturmelodin som är slående lik min personliga favorit av tidigare melodier nämligen Shirley Bassey och hennes Goldfinger, personligen så skulle jag mer än gärna se att Adele gör flera signaturer till kommande filmer efter Skyfall eftersom hennes hesa soulröst känns som klipp och skuren för dessa klassiska intros.

© SKYFALL © 2012 Danjaq, United Artists, CPII. 007 and related James Bond Trademarks, TM Danjaq.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...

Lämna en kommentar