Stalingrad

Titel Stalingrad (2013)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 131min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

En episk och storslagen överblick över striden som vände hela andra världskriget. Detta är en vändpunkt för hela kriget och ett av de mest dödsbringande händelser som inträffade under WW2!

Recension

Titeln och förhandsinformationen som finns ger sken av att detta skulle vara en berättelse specifik för Stalingrad, men det här är egentligen något som hade kunnat utspela sig på valfri plats under andra världskriget. Man ska alltså inte lura sig av detta. Även om filmen kommer med  den typiska propagandan så är det ändå intressant att se detta från en rysk synvinkel. Handlingen känns annars rätt typisk för ett krigsdrama där inte själva slaget är det som är i fokus.

Det är inte namnkunnigt, bortsett från Thomas Kretschmann, men jag tycker att dom flesta prestationerna känns solida.

Många scener är häpnadsväckande vackra i en typ av mörkt krigsskimmer. Det används mycket CGI, men det gör sig bra i dessa typer av miljöer. Tyvärr så varvas det av överanvändande av slow motion. Som helhet är det här en välgjord film.

© 2013 VTB Bank, VGTRK, Telecompanya, Non-Stop Production and Art Pictures Studio. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 röster, genomsnitt: 3,00 av 5)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar