The 5th Wave

Titel The 5th Wave (2016)
Regi
Skådespelare , , ,
Genre //
Längd 112min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

En grupp tonåringar kämpar för att rädda mänskligheten från att dö ut efter en serie omfattande attacker från utomjordingar.

Recension

Något/någon hotar/attackerar jorden och mänskligheten. Ett antal överlevare gör vad de kan för att klara sig och slå tillbaka. Har du hört den förr? Det är inte en alldeles för ovanlig story egentligen, men The 5th Wave är inte din typiska katastrof-överlevar-film. Tyvärr.

Det börjar lovande, det är lite spännande och tanken om det skulle hända på riktigt är såklart lite skrämmande. Sedan slutar det positiva jag kan säga om filmen. Redan 10-15 min in förstår man vad som kommer hända, vem som är ond och god och vad som sedan ska bli en ”plot twist”. Lägger man därtill till logik-fails och en alldeles för cheesig kärlekshistoria (vi snackar alltså värre än Twilight) utan större djup så får man denna katastroffilmssoppa.

Jag får nästan känslan av att man inte visste vilken typ av film man ville göra och därför gjorde lite av varje samtidigt som manuset känns skrivet mer som en bok riktad till barn som inte själva kan tänka två steg längre och passar därför inte som en långfilm för folk som sett mer än 10 filmer i sitt liv.

Älskar du dåliga storys, värdelösa slut eller har bara sett en enda film i ditt liv? Då kanske denna film är sevärd (men seriöst, har du bara sett en film har du sååå mycket att ta igen, ödsla då inte tid på denna…), annars – nej, gå ut och lek och sola istället.

© 2016 Columbia Pictures Industries, Inc. and LSC Film Corporation. All Rights Reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Isabelle Hagström
signatur

"Du är en tvär och bitter liten man. Jag tycker synd om dig." Läs mer om och med Isabelle Hagström på MrFim →

Lämna en kommentar