The World’s End

Titel The World’s End (2013)
Regi
Skådespelare , ,
Genre //
Längd 109min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

En natt, fem vänner, tolv barer – det var meningen att det skulle bli den ultimata återföreningen för Gary King (Simon Pegg) och Andy Knightley (Nick Frost). Ett onyktert uppdrag för att nå puben “The World’s End” som endast de starkaste klarar av. Med humöret på topp känner de sig redo att ta sig an världen … men inatt måste de kanske också rädda den. Regissören av “Shaun of the Dead”och “Hot Fuzz”, Edgar Wright, har skapat en vansinnigt underhållande film med galen humor och fartfylld action. Så höj ett glas för jordens undergång.

Recension

Ytterligare en film i sub-genren sci-fi-komedier som britterna, och inte minst Simon Pegg är världsbäst på. Jag har sett det mesta som Simon Pegg varit med i och skrivit sedan Shaun of the Dead. Detta påminner en hel del i koncept med just Shaun of the DeadHot Fuzz och Grabbers.

Jag kan tycka att man fäster sig lite för mycket vid konceptet och handlingen blir lite av slentrianmässig. Man tänker nytt runt vissa av grundstenarna, men bryter inte riktigt loss från ramen. Britterna är som sagt bra på den här typen av filmer men borde kanske börja utveckla dom lite mer. Med det sagt så är det här inte på något sätt dåligt. Gillar man t.ex Hot Fuzz så kommer man garanterat att gilla det här. Jag hade dock önskat lite mer av The World’s End.

Simon Pegg gör som alltid en stabil insats och visar att han kan spela många olika typer av karaktärer.

© 2013 Universal Studios. All rights reserved.

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först med att betygsätta)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar