Wuthering Heights

Titel Wuthering Heights
Regi
Skådespelare , ,
Genre /
Längd 129min
Åldersgräns
IMDb IMDb
Synopsis

Den unge och fattige Heathcliff tas om hand av den rika familjen Earnshaw, och ett intensivt förhållande utvecklas mellan honom och hans yngre styvsyster Catherine. Emily Brontës klassiska drama om den omöjliga kärleken har trollbundit läsare i över 150 år och har fått nytt liv i Oscarbelönade Andrea Arnolds händer. Ett andlöst vackert kärleksdrama som inte liknar någonting annat.

Recension

Baserat på en novell, som jag inte läst. Men tur är kanske det. Många av dom som läst boken verkar inte känna igen den alls i denna filmatisering. Det här känns ganska savigt men ändå med någon slags spänning som ligger och bara gryr hela tiden. Jag förstår mig inte på valet av bildformatet som är något man stör sig lite på genom hela filmen. Att man lagt tyngden på hur den är filmad är det inget snack om, men man har nog försökt lite för mycket. Med alla scener av vackra landskap osv. så borde detta ha varit filmat i widescreen och inte 4:3. Det är en vacker film, men det här med bildformat och hur man försöker för mycket, tillsammans med avsaknaden av riktiga dialoger så blir det här för smalt.

© 2011 Atlantic Film

Betyg
1 2 3 4 5 Inte bra Knappt godkänt Bra Mycket bra Mästerverk
Användarbetyg
Vilket betyg sätter du?
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 röster, genomsnitt: 2,00 av 5)
Loading...
Mattias Tengblad
signatur

Jag är inte bara kaffedrickare, jag är webbutvecklare också. Tittar gärna och ofta på film, för det mesta tillsammans med mina lurviga vänner (katter). Är vad man kanske skulle kalla MrFilms "tekniker". Läs mer om och med Mattias Tengblad på MrFim →

Lämna en kommentar