Borg

Den efterlängtade filmen om Björn Borg och Wimbledonfinalen 1980 har anlänt. Här i Sverige annonserar vi den simpelt med filmtiteln ”Borg”. Medan internationellt är det Borg/McEnroe eller Borg vs. McEnroe. Vilket är en mer rättvis titel, då detta är lika mycket en film om John McEnroe som det är om Björn Borg. Tråkigt nog är också McEnroe den mest intressanta karaktären i hela filmen. Det kanske är manuset, kanske Sverrir Gudnason skådespel. Men Björn Borg i filmen är verkligen inte intressant att följa. Mycket av det känslolösa uttrycket Sverrir Gudnason agerar med. Vilket det ges en förklaring till i filmen….

3
Läs mer

Fury

Skitigt, brutalt och eländigt, precis som krig är. Tyvärr är det inte speciellt realistiskt som krigsfilm. Det är lite för mycket ”Hollywood”. Kan man sätta det åt sidan och ta detta för vad det är så är det trots allt snyggt rent tekniskt och det är en film som bjuder på en känslomässig resa i krig. Kan man inte sätta det åt sidan, då kommer man lägga märke till dom många ”fel” som finns i filmen. Något som man säkerligen lägger märke till om man kollat på många krigsfilmer och inte minst följt den ström av dokumentärer som finns om WWII….

3
Läs mer

Nymphomaniac

Om man nu mot förmodan har missat vad den här filmen handlar om och dessutom inte har den blekaste aningen om vad ordet ”Nymfomani” betyder så vill jag börja hela recensionen med att citera vad som står i Nationalencyklopedin om man slår upp ordet, där efter får man själv avgöra om man vill läsa vidare eller ej. nymfomani´, abnormt ökad sexuell lust och aktivitet hos kvinnor. Få nutida regissörer är så kontroversiella som danska regissören Lars Von Trier, och inte minst filmerna (Antichrist samt Melancholia) till hans ”Trilogy of Depression” vars tredje och sista del bjuder på skamlösa sexuella berättelser…

4
Läs mer

Transformers 3

Så det var med stor iver som jag laddade den tredje delen i Blu-Ray spelaren, slog på hemmabion och laddade en påse popcorn i micron. När eftertexterna börjar att rulla en sisådär 2 timmar och 30 minuter senare så är euforin total och leendet går från öra till öra och gåshuden är precis på väg att lägga sig som sambon kommer in i vardagsrummet och suckar över synen som påminner om en femåring som befinner sig i en godisbutik, men det kan jag gott bjuda på.

5
Läs mer

Transformers 3

Återigen är det dags för Michael Bay att släppa sina enorma robotar lösa, och det gör han med dunder och brak, bildligt talat. Här har man inte sparat på något, varken vad det gäller på CGI-effekter eller i att filma på olika ställen på jorden. Det hela börjar med att man får se vad som egentligen var meningen med att få upp en människa på månen, om man (är den som tror på att människan har varit där) nu ska tro på filmen så var det för att undersöka ett störtat Autobot-skepp. Kort efter man får reda på vad som…

5
Läs mer